Waxen/Harsen

Harsen of waxen is een tijdelijke ontharingsmethode waarbij de haar met wortel en al verwijderd wordt. Er bestaan twee soorten wax: hardwax en softwax. Softwax wordt verwijderd met zogenaamde strips. Hardwax wordt eerst hard en daarna verwijderd zonder strips. Softwax wordt gebruikt voor grotere lichaamsdelen, terwijl hardwax gebruikt wordt voor gevoeligere lichaamsdelen zoals gelaat, bikini en oksels. Hardwax hecht alleen aan de haar en niet aan de huid, waardoor de behandeling minder pijnlijk is.

De wax wordt op het te behandelen gebied aangebracht met een spatel of een roller, waarna het met de hand of met een ontharingsstrip verwijderd wordt. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weliswaar terug, maar ze zijn nu zachter en dunner dan voorheen. Omdat de haren met wortel en al verwijderd worden, krijgt u geen last van stugge of snelle haargroei.

De haartjes moeten wel een lengte zijn van minimaal 1 cm.

 

De eerste 24 uur na het waxen:

– neem geen hete douche of heet bad;
– ga niet in de zon of onder de zonnebank;
– maak geen gebruik van de sauna;
– ga niet zwemmen;
– gebruik geen geparfumeerde producten, bruinende crèmes of vette crèmes op de huid;
– draag makkelijk zittende kleding, geen strakke of niet-ademende kleding.

En na 3 dagen:

– scrub vanaf 3 dagen na de behandeling de huid driemaal per week om de huid zacht en glad te houden en om ingegroeide haren te voorkomen.

Wanneer kunt u niet waxen:

– als u medicijnen gebruikt die de gevoeligheid van de huid kunnen beïnvloeden, zoals Tetracycline, RetinA Glucolic Acid, Accutane;
– meld ons als u suikerpatiënt bent, een huidallergie hebt of chemotherapie hebt ondergaan.

Prijzen vanaf € 10,00

voor alle prijzen ga naar PrijslijstStel hieronder uw vraag