Tattoeage Verwijderen Amsterdam

Tatoeage verwijderen

Het is mogelijk om door middel van laser tatoeages te verwijderen. Dit geldt voor zwarte en blauwe inkt, maar tevens voor alle andere kleuren die verwerkt kunnen zijn in tatoeages. Het aantal behandelingen ligt tussen de 5 en 8 behandelingen en daarnaast speelt de kleur van de inkt een rol. Hoe donkerder de inkt, hoe meer contrast er met de huidskleur bestaat en hoe beter dit behandeld kan worden. Kleuren die dichter bij de huidtinten liggen, zoals geel en oranje, hebben weinig contrast met de huidskleur en behoeven vaak meer behandelingen.

Laserapparatuur:
Tatoeages worden verwijderd met een Q-switched ND:YAG laser. De laser is effectief, waarbij doelgericht het verfpigment vernietigd wordt en niet het omliggende pigment van de huid aantast. Tevens is deze laser makkelijk in gebruik, waardoor een groot huidoppervlak in een relatief korte tijd behandeld kan worden.

De behandeling:
Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de inkt in de tatoeage en zal dit afbreken. Tevens zal tijdens het geven van een puls een ‘tik’ te horen zijn wanneer deze op de huid aankomt, dit kan gevoelig zijn. De hele tatoeage zal in een keer behandeld worden, mits deze een redelijke omvang heeft en het voor de patiënt is uit te houden.

Na de behandeling:
Er zal een ontstekingsremmende crème aangebracht worden. Ook wordt aangeraden om de huid te koelen in de uren na de behandeling. Dit zal de zwelling en het schrijnende gevoel wat wegnemen. Tevens zal de huid direct na de behandeling rood en wat gezwollen zijn, dit zal binnen 1 a 2 dagen wegtrekken. Door de behandeling is een oppervlakkige wond ontstaan waarop zich een korstje zal vormen. De wond geneest gemiddeld binnen 7 tot 10 dagen.

Advies:
Het is belangrijk dat het korstje intact blijft, hier dient dus niet aan gekrabd te worden. Daarnaast kan het korstje verweken door zwemmen en baden, om deze reden wordt dit afgeraden. Met douchen is het belangrijk dat er niet een te harde straal op de wond staat. Bovengenoemde kan invloed hebben op de verwerking van het pigment van de tatoeage in de huid, wat kan resulteren in pigmentvlekken.
Sporten mag, maar full contact sporten worden afgeraden i.v.m. bovenstaande beargumentatie.
De wond dient niet in contact te komen met zonlicht. Wanneer dit onvermijdelijk is dient deze ingesmeerd te worden met een dikke laag anti-zonnebrandproduct factor 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden.
Houd de huid verder schoon en droog.
Intakegesprek:
Voordat een behandeling gestart kan worden dient de tatoeage eerst beoordeeld te worden. De huidtherapeut zal u alles uitleggen over de behandeling en uw vragen beantwoorden. Tevens zullen foto’s gemaakt worden, die zullen fungeren als beginstand. Op deze manier is later goed te zien in hoeverre de inkt is verdwenen uit de huid.

De volgende behandeling kan plaatsvinden na 6- 8 weken. In tussentijd is de huid aan het herstellen van de behandeling en bezig met het afbreken van de inkt in de huid.

Gemiddeld heeft u 4-6 behandelingen nodig.

Tatoeage verwijderen 0-5 cm2                                     €  40,00
Tatoeage verwijderen 6-10 cm2                                   €  65,00
Tatoeage verwijderen 11-15 cm2                                 €  85,00
Tatoeage verwijderen tot 25 cm2                                 € 100,00
​Tatoeage verwijderen 25 tot en met 49 cm2               € 125,00
​Tatoeage verwijderen 50 tot en met 99 cm2               € 200,00
Tatoeage verwijderen 100 tot en met 149 cm2           € 295,00
​Tatoeage verwijderen 150 tot en met 200 cm2           € 345,00​                                

Tatoeage verwijderen groter dan 200 cm2                 > in overlegStel hieronder uw vraag