Pigment behandeling

Pigment (melanine) is een organische kleurstof in de huid die wordt gevormd door melanocyten. Melanocyten zijn cellen die in de kiemlaag van de huid liggen, deze produceren onder invloed van UV-straling melanine (de kleurstof die zorgt voor de bruining van onze huid) en geven het af aan de rondomliggende cellen. 
Door o.a. aanleg, hormonen, het verouderen van de huid en blootstelling aan de zon kunnen verschillende pigmentaandoeningen ontstaan. 
Veel mensen, ouderen maar ook veel jongeren hebben last van pigmentvlekken. Een heel veel voorkomende variatie hiervan zijn de welbekende sproeten of de zgn. moedervlekken die je meestal vanaf je geboorte hebt en die, zolang ze niet op de een of andere manier gaan veranderen, totaal geen kwaad kunnen. Wel is het heel belangrijk te weten dat door overmatige zonbestraling of zonnebankgebruik aan de huid schade kan ontstaan. Deze schade ervaar je meestal niet zolang je nog jong bent, maar deze schade, opgelopen in je jeugd, kan op latere leeftijd problemen gaan geven. Dit kan leiden tot pigmentaandoeningen zoals bijv. pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en levervlekken. Deze zijn verder niet gevaarlijk, zolang ze maar niet veranderen van grootte of kleur, gaan jeuken of open gaan. Wanneer dit wel het geval is, is het verstandig dit te laten nakijken door de huisarts of dermatoloog.

De behandeling:
Beauty Clinic Lotus biedt behandelingen met IPL om pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en pigmentvlekken/littekens van acne te verminderen. Afhankelijk van de ernst en het gewenste resultaat, wordt in overleg met u de beste behandelmethode gekozen. Bij deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van lichtflisten. Het apparaat zendt een bundel licht door de huid heen waardoor het pigment verpulverd wordt. Het behandelde pigment zal na ongeveer een week in de vorm van een korstje afvallen. Hierna zal het pigment verminderd of verdwenen zijn.

Op het gebied dat behandeld moet worden wordt eerst een koude gel aangebracht. Vervolgens wordt de saffier op uw huid geprojecteerd en dringen de lichtpulsen de huid binnen. 
Tijdens de behandeling wordt er een bril gedragen.

OF er wordt gekozen voor de biopeeling (gezichtsbehandeling) dat is ook geschikt voor het pigment in de huid te verlichten.

Voorbehandeling:
4 weken voor de behandeling uw huid niet blootstellen aan zonlicht of zonnebank. Ook gebruik van zelfbruiningscrème wordt afgeraden.

Aantal behandelingen:
Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Vaak zijn er voor een optimaal effect meerdere behandelingen nodig. Bij een intake kan een goede inschatting gemaakt worden van het aantal behandelingen dat nodig is.

Prijzen 

Vanaf € 49,00 Stel hieronder uw vraag