Couperose

Couperose is een toename van kleine verwijde bloedvaatjes (teleangiëctasieën). 
Het komt het meest voor in het gelaat (meestal op de wangen, neus en kin) of hals. 
Klachten versterken vaak bij (sterk) wisselende temperaturen, waardoor het gezicht rood aanloopt. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. 
Couperose komt vaak voor bij mensen die veel buiten werken. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose. Ook is er een erfelijke aanleg aanwezig, hetgeen te maken heeft met de sterkte of zwakte van de vaatwand. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren, maar gelukkig is deze tegenwoordig goed te behandelen.

Hoe te behandelen:
Met de IPL kunnen veel vormen van couperose zeer effectief en veilig behandeld worden. De storende verwijde bloedvaatjes worden verwijderd door het hoogenergetisch gepulseerd licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden van vaatjes geleid. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. De lichtflits zal zorgen voor een verdikking van de bloedvatwand. Hierdoor worden de verwijde bloedvaatjes vernauwd of verdicht waardoor ze niet of minder zichtbaar zijn in de huid. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken. Het geeft namelijk aan dat de vaatjes zijn geraakt. Binnen enkele dagen ruimt het lichaam de geraakte vaatjes op en zal de donkere kleur verdwijnen. Na gemiddeld 3 tot 5 behandelingen (eventueel herhaald om de drie weken) zal een goed resultaat zichtbaar zijn. De huid is tevens steviger en mooier. Er zijn ook meerdere cosmeticaproducten op de markt die bedoeld zijn om de rode gelaatskleur die couperose met zich meebrengt te maskeren of af te remmen. Wij werken met Neo-derma, ZO Skin Health & Medical voor een couperose-huid, hiervoor hebben wij afgestemde producten om de huid goed te behandelden.

De behandeling:
Voor de behandeling wordt uw gezicht goed gereinigd, zodat al het oppervlakkig vuil en make-up verwijderd is. Daarna wordt er een dikke laag verkoelende gel op de behandelplek aangebracht. Vervolgens wordt de saffier zonder druk op uw huid gezet en de flits wordt gegeven. Tijdens het flitsen worden uw ogen beschermd tegen het felle licht. De flits zal aanvoelen als een warm prikje in de huid. De huid wordt na de behandeling verzorgd met een sunblock voor .

Voor en na de behandeling:
– In een gratis consult zullen wij de IPL-methode en de mogelijkheden voor uw huid persoonlijk met u bespreken. Ook zullen er aanvullende gegevens worden gevraagd m.b.t. medicijngebruik of ziekte.
– Mocht u gedurende de behandelperiode tijdelijk bepaalde medicijnen (b.v. antibiotica) slikken dan is het belangrijk dat u ons daarvan op de hoogte stelt.
– Drie weken voor en na een behandeling niet in de zon. Uw huid is meer lichtgevoelig en heeft daarom een bescherming nodig. Gedurende de tijd dat u behandelingen ondergaat altijd sunblock gebruiken wanneer u naar buiten gaat, ook als preventie na de behandelingen.

Prijzen

Vanaf € 49,00 

 

 

 

 

 

 Stel hieronder uw vraag